На Закарпатті затримали одразу 15 чоловіків у спробі незаконного перетину кордону

Протягом минулої доби, 15 та зранку 16 липня на Закарпатті затримали 15 чоловіків за підозрою у незаконному перетині кордону.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Згідно з повідомленням, прикордонники Мукачівського загону припинили 6 спроб порушення державного кордону. 

Найбільшу групу осіб затримали прикордонники сьогодні вранці завдяки інформації від співробітників оперативно-розшукового відділу загону. Сьогодні близько четвертої години ранку 9 чоловіків прибули у прикордоння з метою подальшого незаконного перетину кордону з Угорщиною. Усі вони виявилися жителями Закарпаття.

Решта чоловіків мали намір поза пунктами пропуску потрапити до Румунії. Так, були затримані ще двоє закарпатців, троє жителів Хмельниччини та один житель Харківщини.

Нагадаємо, житель Миколаєва організував чергову незаконну схему для вивезення військовозобов'язаних за кордон. Для реалізації планів чоловік заснував власну «‎благодійну організацію»‎. Підозрюваний під виглядом директора організації отримував дозволи на участь ухилянтів у перевезеннях гуманітарного  вантажу. Пізніше чоловік у такий самий спосіб втік з країни.

Раніше на Миколаївщині викрили чоловіка, який за гроші вносив військовозобов’язаних до бази військової адміністрації, як волонтерів, щоб ті могли втекти за кордон.

Перед тим повідомлялося, що перевізників, які незаконно переправляли військовозобов’язаних через державний кордон, відключать від системи «Шлях».

Також повідомлялося, що керівництво військкомату на Львівщині за хабарі допомагало ухилянтам оформлювати медичні довідки про непридатність до служби й давало дозвіл на виїзд за кордон.

View full version