На Миколаївщині спеціаліст з технагляду схвалив ремонт спорткомплексу, завищені на ₴200 тис., йому вручили підозру

Миколаївському підприємцю оголосили підозру у службовій недбалості підприємцю, який схвалив документацію з ремонту спорткомплексу, хоча реальний обсяг робіт був зроблений на 200 тисяч гривень менше.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі та поліції.

У ході розслідування поліцейські встановили, що у 2020 році підприємець уклав угоду із Ольшанською селищною радою Миколаївського району про здійснення технічного нагляду на об’єкті реконструкції спортивного комплексу.

— Під час технічного нагляду чоловік, бувши службовою особою, не перевірив обсяг виконаних робіт підрядною організацією в частині кількості облаштованих конструкцій, що призвело до завищення їх обсягів на 200 тисяч гривень. Внаслідок несумлінного ставлення до службових обов’язків з боку підозрюваного на рахунок підрядника безпідставно перераховано понад 200 тисяч гривень бюджетних коштів, – зазначили в поліції. 

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ознаками кримінального злочину, передбаченого за частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу України («Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди державним інтересам»). За скоєне йому загрожує до трьох років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що директор одного з миколаївських підприємств, з метою привласнення бюджетних коштів, вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо вартості робіт, а також не виконав відповідні умови з реконструкції стадіону, завдавши державному бюджетові збитків на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

View full version