На Миколаївщині знову горить Андріївське урочище — вогонь охопив 20 гектарів

В понеділок, 21 серпня на території Андріївського лісництва знову виникла масштабна пожежа. На цей раз вогонь охопив значну площу та розповсюдився на лісові насадження.

Про це повідомляє ДСНС. 

Станом на 15:00 орієнтовна площа горіння становить 20 гектарів. 

До ліквідації від ДСНС наразі задіяно 85 вогнеборців, 14 одиниць техніки. Також до гасіння пожежі задіяні лісники. Моніторинг обстановки здійснюється за допомогою квадрокоптерів із залученням квадроцикла. Причина пожежі не зазначається. 

При цьому вчора рятувальники, лісники та місцеві жителі уже погасили масштабну пожежу в Андріївському урочищі.

Зазначимо, Андрііївське — заповідне урочище місцевого значення в Україні. Розташоване в межах Миколаївського району Миколаївської області, біля села Андріївка. Площа 1294 га.

Нагадаємо, що минулого разу пожежа на території Андріївського урочища сталася 25 серпня. До гасіння загалом залучалось 24 одиниці техніки та 198 осіб. Від вогню постраждало 318 га лісу, більше 70 га — це був молодий ліс, якому менше 10 років.

Також вже стала відома і остаточна причина загоряння. Нагадаємо, що у своєму звіті рятувальники повідомили, що пожежа виникла через підпал. Однак місцеві мешканці говорили про те, що причиною пожежі стало коротке замикання електромережі біля покинутого будинку.

Раніше була інформація про те, що на Андріївському урочищі, яке постраждало від масштабної пожежі, планують спиляти та провести санітарну обрізку 318 га горілого лісу. Однак це поки зробити неможливо, адже ліс має статус заповідного.

View full version