«Живий я чи ні»: у мережі з'явилося неоднозначне відео Пригожина

У мережі з’явилося відео з нібито загиблим очільником ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним, на якому він стверджує, що перебуває зараз в Африці. 

Відео опублікував канал Grey Zone, пов’язаний із «Групою Вагнера».

У той же час метадані відео затерті, а дата зйомки невідома.

На новому відео Євген Пригожин повідомляє, що зйомка ведеться у вихідні у другій половині серпня, з ним усе гаразд і він живий-здоровий.

«Для тих, хто обговорює, живий я чи ні, як у мене справи… Зараз вихідні, друга половина серпня 2023 року. Знаходжусь в Африці. Тому любителі обговорення моєї ліквідації, інтимного життя, заробітків чи ще чогось… Власне, все гаразд», — каже він.

Засновник «Вагнера» може мати на увазі вихідні 19-20 серпня. При цьому 21 серпня з'явилося відео, на якому Пригожин також в Африці, причому це була чи не перша його публічна поява після червневого заколоту.

Нагадаємо, що 22 серпня у Тверській області розбився літак, що летів із Москви в Петербург. Загинули 10 людей — 7 пасажирів і троє членів екіпажу. Що саме сталося з літаком — невідомо. Майже одразу після інциденту Росавіація повідомила, що на борту був Євген Пригожин.

Канали, повʼязані з «ПВК Вагнера», писали, що літак збили. Слідчий комітет почав розслідування катастрофи за фактом порушення правил безпеки польотів. Пригожин летів із Малі до Москви літаками Іл із дозаправкою в Дамаску і лише в Москві пересів на свій літак.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що «майже напевно» вбивство власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина було виконане за наказом глави РФ Володимира Путіна. Так він, можливо, хотів помститися за спробу заколоту.
 
Також повідомлялося, що слідчий комітет Росії у неділю, 27 серпня, підтвердив смерть власника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області РФ.

View full version