«‎Вина за кризу повністю лежить на керівництві АЕС»‎: нардеп Чорноморов відвідав Южноукраїнськ після відсторонення тво мера

Народний депутат Артем Чорноморов зустрівся з представниками місцевого самоврядування Южноукраїнська з приводу політичного конфлікту у місті.

Він заявив, що вина за кризу повністю лежить на керівництві АЕС, повідомили у пресслужбі нардепа.

За словами Артема Чорноморова, вони намагаються взяти місто під контроль, змінивши секретаря, який зараз також виконує функції міського голови.

Крім цього, народний депутат провів нараду з заступниками міського голови щодо готовності комунальних підприємств до зимового періоду.

Особливу увагу приділили питанню готовності КП ТВКГ до майбутнього опалювального сезону. 

«Артем Чорноморов поцікавився ходом судового процесу щодо банкрутства КП ТВКГ, яке ініціювало керівництво АЕС. Нардеп наголосив на тому, що керівництво державного підприємства саме довело ситуацію до критичного стану», — зазначили у пресслужбі.

У відповідь на це, заступник міського голови Олексій Майборода висловив думку, що єдиним законним виходом, який буде влаштовувати обидві сторони цього конфлікту, буде підписання мирової угоди.

Також, на зібранні з заступниками міського голови порушив питання експлуатації 1 енергоблоку Південноукраїнської АЕС та передачі на баланс міста соціальних об'єктів атомної станції.

«Артем Чорноморов поцікавився у представників міської влади чи отримували вони на свою адресу будь-які документи щодо проведення громадських слухань з продовження строку експлуатації 1 енергоблоку Південноукраїнської АЕС. Перший заступник відповів, що жодних документів з цього питання не отримав», — йдеться у повідомленні. 

На що, народний депутат повідомив, що громадські слухання матеріалів  з  обґрунтування  безпеки   продовження   терміну експлуатації енергоблоків — вимога чинного Законодавства, тому попросив звернутися до Енергоатому за роз'ясненнями своїх планів щодо цього процесу.

«Виникає питання щодо доцільності передачі об'єктів соцкультпобуту Південноукраїнської АЕС на баланс міста поки Енергоатом не виконає своїх зобов'язань з перерахунку коштів на реалізацію соціально-екологічних заходів в рамках добудови Ташлицької ГАЕС», — наголосили у пресслужбі.

Нагадаємо, депутати Южноукраїнської міськради проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Народний депутат Артем Чорноморов, обраний до Ради по округу, до якого входить Южноукраїнськ, вважає рішення про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

View full version