«У всього є ціна», — Кім пояснив, чому в ЗСУ не квапляться зі звільненням Кінбурнської коси

Звільняти окуповану Кінбурнську косу на Миколаївщині будуть в рамках загального завдання з перемоги над російськими загарбниками.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, пишуть «НикВести».

Він зазначив, що наразі проведення окремої операції зі звільнення півострова від російських окупантів буде коштувати багатьох життів військових, тому з цим питанням не квапляться.

— Там три населених пункти, які знаходяться під окупацією. Проблема першочергова — це люди, які залишилися там. Хоч їх небагато, але вони там є, і вже півтора року чекають звільнення. Наші місцеві Збройні сили хочуть це зробити, але у всього є ціна. Тому з військової точки зору, ризикувати життям наших хлопців і дівчат для того, щоб принципово вирішити це питання, — не варто. Все це опрацьовується в межах великого завдання, яке визначає Верховний Головнокомандувач. Тому ми чекаємо і віримо, але ще почекаємо і зробимо це з найменшими втратами, — сказав Віталій Кім.

Нагадаємо, що восени минулого року очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що звільнення Кінбурнської коси – це питання часу, «ще й не дуже великого».

Нагадаємо, що російські окупанти продовжують обстрілювати та мінувати заповідну територію Кінбурнського півострову. Майже щоденно на мінах там підриваються дикі тварини, є випадки й людських жертв. Про це йдеться у статті «НикВести» «На межі знищення: Як заповідна Кінбурнська коса потерпає від дій окупантів».

View full version