Росіяни відправляють своїх священиків до церков на тимчасово окупованих територіях

Росіяни продовжують утискати релігійні громади на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

«Ворог примусово включає релігійні громади Української провославної церкви Московського патріархату до складу російської православної церкви. Тих священиків, що відмовляються йти на співпрацю з ворогом, при цьому замінюють на відряджених окупантів із російсьйських православних церков. Крім цього, представники РПЦ також займають посади в інших церковних громадах на тимчасово окупованих територіях (ТОТ), наприклад, в захоплених храмах ПЦУ. Особлива увага при цьому приділяється Маріуполю», — йдеться в повідомленні.

Також у центрі спротиву додали, що так звані «священики» з РПЦ при цьому займаються агентурною діяльністю на тимчасово окупованих територіях, збираючи дані про патріотично налаштованих парафіян та священнослужителів. Ці дані потім передаються російським спецслужбам.

Раніше повідомлялось, що керівник Черкаської єпархії УПЦ так званого Московського патріархату, перебуваючи під домашнім арештом на час розслідування попередніх злочинів, продовжив публічно розпалювати релігійну ненависть.

Нагадаємо, що у Херсоні правоохоронці викрили священника однієї з місцевих церков Московського патріархату, який торгував зброєю та боєприпасами без передбаченого законом дозволу.

Також в Харківській області священнику УПЦ (МП) заочно повідомили про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ.

View full version