Завершено розслідування щодо ексголови РДА Миколаївщини, який при звільненні виписав собі ₴100 тисяч вихідної допомоги

Миколаївські правоохоронці завершили розслідування відносно ексголови райдержадміністрації, який перед звільненням підписав розпорядження про нарахування собі вихідної допомоги у сумі 100 тисяч гривень.

Про це повідомила поліція Миколаївської області.

Як відомо, екскерівника звільнили на підставі Указу Президента України у 2021 році, коли на Миколаївщині розпочався процес реорганізації районних державних адміністрацій.

Всупереч вимогам чинного законодавства, він вніс в офіційні документи неправдиві відомості та підписав незаконне розпорядження про нарахування собі вихідної допомоги як під час звільнення.

Йому було повідомленно про підозру (чатина 2 стаття 191 КК України) за фактом привласнення бюджетних коштів під час нарахування премії. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до пʼяти років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Нині слідчі закінчили розслідування та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду.

View full version