Варшава передасть Харкову 18 вагонів метро

Варшавський метрополітен передасть Харкову три рухомих склади метро (18 вагонів) у якості гуманітарної допомоги.

Про це повідомила Харківська міська рада.

«Варшавський метрополітен передасть Харкову три рухомих склади метро як гуманітарну допомогу. Виконком міськради ухвалив рішення про організаційні заходи щодо співпраці з Варшавським метрополітеном», — сказано у повідомленні.

Як повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту інфраструктури Олександр Мирошниченко, зараз готується тендерна документація для доставлення 18 вагонів, кожен з яких має до 40 місць для сидіння, а загалом може вмістити до 273 пасажирів.

«Потяги потребують переобладнання на нашу ширину колії. Це займе деякий час. Після цього поступово вводитимемо їх в експлуатацію. Завдяки цій допомозі ми оновимо рухомий склад, що дозволить покращити умови перевезення харків’ян та за необхідності скоротити інтервали руху», — зазначив Олександр Мирошниченко.

У міськраді додали, що домовленості про передачу Харкову рухомого складу було досягнуто в серпні під час зустрічі міського голови Ігоря Терехова з віцемером Варшави Міхалом Ольшевським та керівником Варшавського метрополітену Єжи Лейком.

Нагадаємо, Державне підприємство «Агенція місцевих доріг Миколаївської області» та Первомайська селищна громада отримали нові навантажувачі від Данії вантажомісткістю 2,5 тонни.

View full version