Месенджер Signal дозволить приховувати номер телефону

Логотип месенджеру  Signal. Фото: Trutschel/Photothek via Getty ImagesЛоготип месенджеру Signal. Фото: Trutschel/Photothek via Getty Images

Месенджер Signal дозволить користувачам спілкуватися з іншими людьми в застосунку, приховуючи свій номер свого мобільного телефону.

Наразі функція перебуває на бета-тестуванні та стане загальнодоступною протягом найближчих тижнів, йдеться у блозі компанії.

Замість номера телефону користувач зможе використовувати унікальне імʼя користувача.

«Якщо ви використовуєте Signal, ваш номер телефону за замовчуванням буде недоступний для всіх, з ким ви спілкуєтесь у чаті. Люди, у яких ваш номер збережено в контактах телефону, все одно бачитимуть ваш номер, оскільки вони вже знають його», — йдеться у блозі.

Також користувач зможе створити QR-код або посилання, яке буде адресувати людей на його ім’я. Це дозволить іншим людям звʼязуватися з ним у застосунку Signal без потреби вводити номер телефону.

На відміну від імені профілю, імʼя користувача має бути унікальним та містити дві або більше цифр в кінці.

При цьому для реєстрації в застосунку Signal користувачу все одно потрібно буде вказати номер свого мобільного телефону.

У листопаді 2023 року повідомлялося, що росіяни намагаються зламати телефони українців через месенджер Signal, оскільки багато українських військових його використовують. Повітряні сили опублікували скриншоти прикладів, як окупанти здійснюють злам.

View full version