Дані оновили близько 15% військовозобовʼязаних, — Міноборони

Мобільний застосунок «Резерв+» / Фото з відкритих джерелМобільний застосунок «Резерв+» / Фото з відкритих джерел

Через застосунок «Резерв+» уже оновили дані 1 мільйон 412 тисяч військовозобовʼязаних, призовників і резервістів.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону.

«Цифра, яка зараз є актуальною по «Резерву+» це 1 мільйон 412 тисяч. Ці люди віддали перевагу цифровому сервісу, застосунку, який є новий. Скачали його значно більше людей. Ми очікуємо, що вони скористаються цим застосунком, але трохи пізніше», — сказав він..   

За словами Дмитра Лазуткіна, близько 15% уточнили свої дані (через додаток, в ТЦК чи ЦНАП — прим.).

Він також розповів, що серед тих, хто оновив дані, понад 18 тисяч українців, які проживають за кордоном. Переважно це українці у Польщі, Чехії, Німеччині, Канаді та США.

Раніше Міноборони пообіцяли, що повноцінна версія «Резерв+» зʼявиться вже влітку — тоді в неї додадуть електронний військовий квиток. Вони закликали усіх, хто не є військовозобов’язаними, призовниками та резервістами, не завантажувати мобільний застосунок «Резерв+» тому, що це може спричинити зайве навантаження на сервери та збої.

Також стало відомо, що військовозобов’язані миколаївці можуть оновити дані у ЦНАПі, однак 20 травня у центрі заявили, що дані жодного військовозобов'язаного не вдалось оновити через перенавантаження системи.  

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав закон, яким посилюється відповідальність за порушення військового обліку та мобілізації.

View full version