Мешканці Нової Одеси скаржаться на екологічні проблеми міста

В суботу, 29 травня, було проведено прес-конференцію стосовно того, що  місто Нова Одеса потерпає від стихійних смітників і задихається  від   викидів нечистот в річку Південний Буг.

Про це повідомили в прес-службі партії «Демократичний Альянс».

Причиною проведення конференції стали  численні скарги від місцевих жителів. 

У конференції взяли участь  член Миколаївського обласного осередку партії «Демократиний Альянс» Олександр Щербина, заступник  громадської ради Антимонопольного комітету в Миколаївській області, правозахисник Завтура Максим, помічник депутата Новоодеської районної ради Максим Пахомов.

Учасники прес-конференції обговорювали проблеми стихійних смітників у місті Нова Одеса, забруднення річки Південний Буг нечистотами.

Як говориться в повідомленні, забруднення навколишнього середовища є актуальною соціально-екологічною проблемою Нової Одеси. У довколишні поля та ліса з приватного сектору міста звозять сміття.

Жителі Нової Одеси заявляють, що  в місті трапилась екологічна катастрофа.  Річка Південний Буг перетворюється на мертву. У ній з року в рік, з невідомих причин, гине риба, зникають  раки, худоба  не  хоче пити  воду, а сморід взимку заважає перебувати на подвір’ї. В спекотну пору року мешканці міста не можуть спати в своїх оселях.

Біля багатоквартирного будинку No. 20, що по вул. Сеславінського

За словами місцевих мешканців, вже впродовж п’яти років річку Південний Буг регулярно труять. Знайти винуватця цього вандалізму так і не вдалось. Люди ж змушені жити поблизу стічної канави, в яку перетворилась річка.

Біля лісу, навпроти приватного будинку, що по вул. Спиридонівська, 1

За Курганом Слави

За Новоодеською районною лікарнею

Жителі міста вважають, що очищення стічних вод здійснюється неефективно або взагалі не здійснюється. Люди скаржаться на нестерпний сморід, що спостерігається вже не перший рік.

Місцеві мешканці неодноразово зверталися до Новоодеського  міського голови – Олександра Полякова, депутата  Миколаївської обласної ради від партії регіонів – Фелікса Ольшевського.

Поблизу пляжу, що біля Нібулону

На міському звалищі та біля нього

Як повідомляють мешканці міста, з підвищенням температури повітря  сморід стає нестерпнішим.

- Якщо раніше каналізаційні стоки витікали без очистки, то зараз працює персонал станції, витрачається електроенергія, за яку потрібно підприємству розраховуватися з енергетичною компанією. Адже використовується  електрична енергія на роботу насосів подачі в систему станції та постійна підтримка подачі повітря (ераторів) в камеру біологічної очистки для життєдіяльності корисних бактерій по очистці стоків, - говориться в повідомленні.

Зі свідчень жителів Нової Одеси відомо, що Станція повної біологічної очистки за документами є закритим підприємством, тобто таким, що не працює. Мешканці міста задаються питанням, хто займається «очисткою» відходів. 

Нижче представляємо звернення до прокурора області та голови Миколаївської облгосадміністрації:

Громадські активісти вирішили вимагати  від керівництва області відкриття  кримінальних справ проти посадових осіб, з вини яких в Новій Одесі виникли  стихійні смітники, а в річку Південний Буг скидають нечистоти.

Нагадаємо, раніше НикВести повідомляли, що лідер опозиції в Миколаївській області, депутат обласної ради Вадим Меріков стурбований екологічною ситуацією, що склалася в Новій Одесі.

View full version