Миколаїв виплатить ₴ 100 тис фристайлісту Абраменку за «срібло» на Олімпійських іграх

Олімпійському чемпіону Олександру Абраменку виплатять премію у розмірі 100 тисяч гривень з міського бюджету Миколаєва за срібну медаль, яку він виборов на Олімпійських іграх минулого року.

Відповідні зміни до програми розвитку спорту прийняли депутати міської ради на сесії 23 лютого, пишуть «НикВести».

— До міського голови звернулася Федерація з лижного спорту з проханням виплатити одноразове преміювання Олександру Абраменку за 24-ті Олімпійські ігри. Олександр Абраменко наразі не є вихованцем жодної з наших шкіл. Він був у відділенні фристалу, однак його на сьогоднішній день у нас вже не існує. І для того, щоб виплатити йому премію, треба внести зміни до програми. Кошти буть виплачені з того мільйона, котрі в нас передбачені програмою на грошові винагороди спортсменам і тренерам, — пояснила начальник управління у справах фізичної культури і спорту Ірина Бондаренко.

Більшістю голосів депутати підтримали відповідні зміни.

Нагадаємо, 16 лютого 2022 року, за тиждень до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Олександр Абраменко приніс Україні першу медаль Ігор у Пекіні, завоювавши «срібло».

Раніше повідомлялося, що  Олександр Абраменко різко відреагував на можливий допуск російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор під нейтральним прапором.

View full version