Бельгійська тенісистка родом з Одеси відмовилася тиснути руку білорусці

Бельгійська тенісистка з українським корінням Марина Заневська відмовилася від традиційного рукостискання після поєдинку першого кола Відкритого чемпіонату США проти спортсменки з Білорусі Аріни Сабаленко.

Про це повідомляє Ukrainian Tennis.

30-річна уродженка Одеси вирішила проігнорувати другу ракетку світу з Білорусі. Сабаленко відома симпатіями до президента Олександра Лукашенка та намагається всіляко уникати теми вторгнення РФ до України.

Марина Заневська поступилася білорусці у двох сетах (3:6, 2:6). Після матчболу Аріна Сабаленко чекала на суперницю біля сітки, щоб потиснути руку. Однак, суперниця жестом показала, що її очікування даремне та подякувала за роботу лише судді.

Нагадаємо, що 27 липня на чемпіонаті світу в італійському Мілані Ольга Харлан, чесно здобувши перемогу у першому турі особистих змагань, відмовилась після поєдинку від рукостискання з суперницею з РФ.  За це Міжнародна федерація фехтування (FIE) дискваліфікувала Харлан з чемпіонату світу.  Однак 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Ользі Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловив їй підтримку і виділив квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

Після інциденту на Чемпіонаті світу спортсменка записала відеозвернення, в якому подякувала українцям за підтримку.

View full version