• четвер

    19 вересня, 2024

  • 15.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.8° Похмуро

«Карс Клінінг» отримав підряди на прибирання Інгульського району Миколаєва

Компанія «Карс Клінінг» отримала підряди на ліквідацію сміттєзвалищ та прибирання доріг від снігу в Інгульському районі без використання електронної системи закупівель за воєнною процедурою.

Про це, як пишуть «НикВести» свідчать дані про закупівлю, розміщені адміністрацією Інгульського району Миколаєва у системі ProZorro.

Зокрема, за послуги з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, які «Карс Клінінг» надаватиме до кінця березня, фірма отримає 2 мільйона 700 тисяч 950 гривень.

Ще 1 мільйон 477 тисяч 984 гривні компанія отримає за прибирання доріг від снігу. Строк надання послуг також закінчиться наприкінці березня.

Раніше повідомлялося, що компанія «Карс Клінінг» регулярно отримує бюджетні підряди на послуги зі збирання міста від сміття. За даними ресурсів ProZorro і Dozorro, за період з 2016 по 2020 рік адміністрації районів Миколаєва та Департамент ЖКГ уклав з компанією Карс Клінінг контрактів на суму 178 мільйонів 982 тисячі гривень. Ще 3 контракти на суму 2,5 мільйона фірма отримала у січні 2021 року. Основна частина договорів - це послуги прибирання вулиць, а також вивезення сміття.

Компанію «Карс Клінг» пов'язують із миколаївським бізнесменом, депутатом міськради від партії «Опозиційна платформа – За життя» Владиславом Чайкою. Про це заявило видання «Центр журналістських розслідувань» у матеріалі «Комунальний підряд-не всім підряд».

Вказується, що компанія зареєстрована у підвалі фірми «Центральний 1», що належить Владиславу Чайці та Олексію Пеліпасу, по проспекту Центральному, 81/5. Це підтверджується даними державних реєстрів. Крім того, відомо, що раніше Карс-Клінінг носила іншу назву — Південдорсервіс. Вперше на прибирання вулиць міста вона розпочала 2012 року. Однією з власниць підприємства вважалася родичка Олексія Пеліпаса, депутатка міськради 2015 – 2020 років від «Опозиційного блоку» Катерина Лазута, а директором був Олег Коноваленко, який також пов'язаний з Олексієм Пеліпасом – бізнес-партнером Владислава Чайки. На каналі Владислава Чайки у YouTube у 2017 році було опубліковано відео «Карс Клінінг» на суботнику».

У 2017 році засновником «Карс Клінінг» став Владислав Єльцов, на сьогоднішній день засновником.

Читайте також: