• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Після війни Миколаєву потрібна спеціальна економічна зона для залучення інвестицій, — Сєнкевич

Після закінчення війни в Україні Миколаєву потрібна буде спеціальна економічна зона, щоб відновити бізнес та залучити інвестиції.

Про це розповів Міський голова Олександр Сєнкевич в ефірі ТРК «МАРТ», присвяченому Дню міста.

Мер Миколаєва зазначив, що з приводу економічних ризиків вже поспілкувався з президентом Володимиром Зеленським.

— На останній зустрічі з президентом (Володимиром Зеленським, —  прим.) я казав, що Миколаєву після війни потрібна буде спеціальна економічна зона. Тому що неможливо порівняти ризики, які є тут і ризики, які є на західній Україні, у Львові, Івано-Франківську, Хмельницькому. Спеціальна економічні інструменти дозволять залучити додаткові інвестиції та допомогти тому бізнесу, який постраждав під час війни. Нам потрібно не лише казати про якийсь майбутній бізнес, а й про бізнеси, які тут працювали, створювали ПДФО та робочі місця, — сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що у Миколаєві провели онлайн-анкетування жителів міста щодо соціально-економічного аналізу громади, необхідного для розробки стратегії розвитку. 

Раніше повідомлялося, що представники малого та середнього бізнесу у Миколаєві, які були вимушені зупинити роботу через війну, можуть отримати допомогу від міжнародних партнерів.

Читайте також: