• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Держава компенсуватиме аграріям витрати на розмінування

Держава буде компенсувати аграріям та підприємствам частину або повний об’єм витрат на розмінування земель стратегічних підприємств та сільськогосподарських земель.

У Комітеті з питань аграрної та земельної політики Верховної ради вважають, що такий підхід прискорить очищення земель на тих ділянках, на яких це можливо.

Наразі в міністерстві розробляється механізм компенсації аграріям та стратегічним підприємствам витрат за розмінування.

«Пропонується наступний підхід, що якщо аграрна або інша компанія через Prozorro закуповує послугу розмінування, отримує цю послугу та відповідний сертифікат від офіційно ліцензованого оператора, в такому разі держава буде повністю або частково компенсувати витрати», — йдеться у повідомленні.

Там також повідомили, що пілотний конкурс із продажу послуг розмінування вже відбувся на Житомирщині. Держава зекономила 100 тисяч гривень бюджетних коштів, додали у комітеті.

Зазначається, що в бюджеті на 2024 рік на потреби гуманітарного розмінування заклали 2 мільярда гривень. Кошти планується спрямувати на підтримку сільгосппідприємств, які купуватимуть послуги з розмінування через аукціон. Це має стимулювати розвиток ринку послуг та пришвидшити розмінування країни.

Нагадаємо, що Велика Британія надала Україні значний обсяг обладнання та навчання українських військових для підвищення спроможностей зі знешкодження мін.

Як сьогодні відбувається процес розмінування на Миколаївщині, хто з міжнародних партнерів долучається до нього та скільки часу потрібно на очищення усієї області – читайте у матеріалі «НикВести»

Читайте також: