• середа

    2 жовтня, 2024

  • 22.7°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 2 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.7° Мінлива хмарність

Миколаївці можуть пройтися історичними маршрутами: в краєзнавчому музеї відкрилася виставка «‎Прогулянка старим містом»‎

У четвер, 20 квітня в Миколаївському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки, назва якої говорить сама за себе – «‎Прогулянка старим містом», де представлено історичні артефакти, світлини та макети культурних пам'яток Миколаєва.

Про це повідомляє кореспондент «‎НикВести»‎.

Відвідувачам виставки пропонують прогулятися старим центром Миколаєва – від Адміралтейської площі до території сучасного яхт-клубу. Зокрема, на виставці представлені макети та фото таких історичних будівель міста, як Кафедральний собор Касперовської ікони Божої Матері, Костел Святого Йосипа, Стара Миколаївська синагога та багато інших.

«‎Хай живе в історіях південних найрідніше місто на землі»‎, – такий лозунг організатори обрали для виставки з надією, що він знайде відгук в серцях миколаївців.

Для перших відвідувачів відбулася також однойменна екскурсія «‎Прогулянка старим містом», яку провела одна з організаторів виставки Наталія Сафієнко.

«‎Прогулянка старим містом» буде доступна для всіх бажаючих протягом року. На базі виставки створено різноманітні екскурсії: архітектурні, історико-культурні та біографічні, що розповідають про життя видатних миколаївців, які колись жили та працювали в тих самих історичних та культурних пам'ятках міста. Крім екскурсій, Миколаївський обласний краєзнавчий музей планує проводити спеціальні майстеркласи приурочені до теми виставки.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Фото: Олена Козубовська,  «НикВести».

Читайте також: