• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

У 2023 році миколаївські спортсмени вибороли 367 медалей

Спортсмени з Миколаївщини протягом 2023 року посіли 367 призових місць на змаганнях різного рівня.

Про це на брифінгу розповів начальник управління молоді та спорту Миколаївської ОВА Михайло Ніколаєв.

— В цілому наші спортсмени вибороли 367 медалей різного гатунку, різних рівнів змагань: від всеукраїнських до регіональних та враховуючи чемпіонати світу з олімпійських та не олімпійських видів спорту, — сказав він.

начальник управління молоді та спорту  Миколаївської ОВА Михайло Ніколаєв, фото «НикВести»начальник управління молоді та спорту  Миколаївської ОВА Михайло Ніколаєв, фото «НикВести»

Михайло Ніколаєв відзначив, що миколаївські спортсмени виступають на усіх рівнях, від учнівського до ветеранського.

— Ми багато команд відправили на чемпіонати України саме з ветеранського спорту, також на всесвітніх «Іграх нескорених» наші два спортсмени були призерами, — розповів начальник управління.

Він також наголосив, що у 2024 році двоє миколаївських спортсменів мають шанси отримати олімпійські ліцензії.

— Коновалов Данило, який у 2023 році виграв «Європейські ігри — ІІІ», та Аліна Полозюк, яка є лідером всеукраїнського рейтингу з фехтування, — зазначив Михайло Ніколаєв.

Миколаївський стрибун у воду, майстер спорту України Данило КоноваловМиколаївський стрибун у воду, майстер спорту України Данило Коновалов
Миколаївська рапіристка Аліна ПолозюкМиколаївська рапіристка Аліна Полозюк

Нагадаємо, дві спортсменки на Миколаївщині стали амбасадорами проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч» — Руслана Кузікова та Аліна Полозюк.

Зазначимо, що Аліна Полозюк виборола першість на Кубку України з фехтування на рапірах, що проходив у Львові 27 січня 2023 року.

Також у жовтні 2023 року Аліна Полозюк завоювала золото на турнірі серії Сателіт в турецькому Стамбулі. Для 21-річної фехтувальниці це перша перемога на змаганнях такого рівня.

Раніше спортсменка з важкої атлетики Руслана Кузікова здобула срібну медаль на чемпіонаті Європи, який проходив з 26 липня по 3 серпня в Бухаресті.

У свою чергу миколаївський чемпіон Данило Коновалов отримав грошову винагороду за спортивні перемоги. Зазначається, що нагорода становить сто тисяч гривень.

Читайте також: