• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.5° Похмуро

Харківські ювеліри зобразили на каблучці миколаївський музей

Каблучка із зображенням миколаївського музеюКаблучка із зображенням миколаївського музею

Харківські ювеліри зобразили на срібній каблучці копію будівлі Миколаївського музею суднобудування та флоту. Прикраса увійшла в колекцію «Чарівні міста України».

Про це розповіла авторка колекції Олена Маслова, повідомляє «Суспільне».

Історія колекції розпочалася у 2019 році. Тоді було створено першу каблучку – «Харків. Держпром». Після цього створили каблучки, на яких були зображені Одеса, Київ, Запоріжжя, Львів, Херсон і Миколаїв.

Каблучки із зображенням українських містКаблучки із зображенням українських міст

На каблучці з миколаївським музеем, окрім самої будівлі, присутні також дрібні деталі: амфора, волошки, море.

— Зліва є рідкісні білоперлинні волошки — частина унікальної флори Миколаївщини, які ми можемо втратити, та колхідська амфора — єдина ціла така амфора в Україні знаходиться саме в Миколаєві. Це два нагадування про крихкість природи та історичних пам’яток, – каже авторка.

Каблучка із зображенням миколаївського музею.Каблучка із зображенням миколаївського музею.
Каблучка із зображенням миколаївського музею.Каблучка із зображенням миколаївського музею.

Олена відвідувала Миколаїв декілька разів і вже знала, створюючи каблучку, що композиція будуватиметься навколо кораблів. Праворуч на каблучці — зображення фрегата «Святий Миколай» та якір, який тримає усю композицію.

— У Миколаєві я була лише декілька разів і тішилася великою водою. Не знаю, чи помічають місцеві жителі цю розкіш, але широкі річки, порт і яхт-клуб мене заворожили. А ще дуже подобалася логіка вулиць — ніколи не блукала, – сказала вона. 

Каблучки з колекції «Чарівні міста України» виготовляють на замовлення у розмірах 15,5 — 20,5. Протягом десяти днів українці придбали десять каблучок із зображенням Миколаївського музею суднобудування.

Нагадаємо, 3 квітня у Миколаєві презентували книгу та мультфільм «Книга-мандрівка.Миколаїв» в рамках проекту «Книга-мандрівка.Україна».

Читайте також: