• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Наступного тижня Миколаїв отримає шість автобусів від Норвегії

Миколаїв наступного тижня отримає шість автобусів в рамках співробітництва з Норвегію.

Про це під час спілкування з журналістами повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, пишуть «НикВести».

— За тиждень ми очікуємо прибуття шести автобусів, які були у використанні, але можуть слугувати місту Миколаєву з Норвегії, — розповів Олександр Сєнкевич.

Крім того, мер заявив, що Миколаїв планує провести два тендери на закупівлю транспорту для покращення міської інфраструктури. Перший з придбання тролейбусів на автономному ходу очікується на кінець поточного року. Другий тендер проведуть на початку 2024 року, він стосуватиметься транспорту для підприємства «Миколаївпастранс».

— Я думаю, що всім нам потрібно готуватись до найгіршого сценарію, що в бюджеті міста не буде грошей навіть на покриття проїзду людей. Я не хочу лякати нікого. Звичайно, що Миколаїв планує за кредитні кошти закупити два види транспорту — тролейбуси на автономному ходу, думаю, що тендер у нас відбудеться наприкінці року, і це означає, що в наступному році ми будемо отримувати перші одиниці транспорту. Другий тендер відбудеться на початку наступного року — тендер на тримання автобусів на підприємство «Миколаївпастранс». Ми також очікуємо постачання найближчим часом автобусів, які були придбані коштом Данії й будуть передані Миколаєву, — резюмував він.

Нагадаємо, що в червні Миколаїв отримав другий новий тролейбус в рамках відновлення співпраці з ЄБРР.

Як повідомлялося, в липні минулого року в результаті обстрілів було пошкоджено 18 тролейбусів КП «Миколаївелектротранс».

На початку року мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що для того, щоб перевести процес навчання у Миколаєві в офлайн-формат, необхідно забезпечити місто шкільними автобусами, оскільки частина закладів була зруйнована росіянами. Він відзначив, що наразі Миколаєву взагалі не вистачає громадського транспорту, оскільки його частина була передана військовим, частина — знищена чи пошкоджена обстрілами.

Читайте також: