• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 12.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 12.1° Ясне небо

Під Одесою знайшли кілька загиблих дельфінів

На Одещині виявили чотирьох загиблих дельфінів.

Про це повідомив еколог та доктор біологічних наук Іван Русєв.

Три мертві дельфіни-азовки виявили в Національному природному парку «Тузловські лимани», а дельфіна білобочку — неподалік нацпарку.

Як розповів Іван Русєв, загалом з початку повномасштабного вторгнення саме через війну загинули близько трьох тисяч дельфінів. Також він зазначив, що ссавці страждають від роботи гідролокаторів, якими обладнані російські судна.

— У результаті використання гідролокаторів створюються потужні звуки, які негативно впливають на здоров'я тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить їх з ладу органи навігації та ехолокації. Страждають дельфіни також і від потужних вибухів під час бомбардування, яке триває вже кілька днів поспіль. При поразці органів навігації та слуху, дельфіни не можуть застосувати ехолокацію, тобто вони стають фактично сліпими, — повідомив Іван Русєв.

Як повідомлялося, три тисячі загиблих дельфінів – це приблизна оцінка вчених. У фахівців немає можливості обстежити значні території узбережжя під час війни, отже вони не можуть підтвердити точну кількість постраждалих тварин. Русєв закликає передавати вченим будь-яку інформацію про загиблих дельфінів, бажано надсилати фотографії із координатами, де знайшли тварину.

Читайте також: