• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.5° Переважно ясно

Росіяни вдруге поцілили в резервуари з олією в Миколаєві — на цей раз дронами

Ввечері 17 жовтня, о 22:19, після ворожої атаки дронами, загорілись два резервуари  з непереробленою олією на території підприємства в Заводському районі.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС в Миколаївській області.

За підвищеним номером виклику працювали вогнеборці  1, 2, 3, 4, 5 ДПРЧ та чергова зміна оперативно-координаційного центру. О 00:02 пожежу локалізували та о 00:10 ліквідували на площі  тисяча квадратних метрів.

Також росіяни поцілили в будівлю виробничого цеху в Заводському районі міста. Вогнеборці 3 ДПРЧ та чергова зміна оперативно-координаційного центру Головного управління о 23:15 локалізували та о 00:15 ліквідували пожежу на площі 800 квадратних метрів. Загалом від ДСНС до гасіння залучалось 13 одиниць техніки та 63 вогнеборці.

Відео наслідків опублікував пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

— Вдруге російські нацисти поцілили у ємності з олією одного з провідних експортерів соняшникової олії України. 17% світового експорту цієї продукції проходило саме через цей термінал у місті Миколаїв. Ворог продовжує політику агресії проти всього світу наносячи подібні удари про цивільній інфраструктурі аграрного сектору економіки нашої країни. Минулого разу підприємство зазнало обстрілів крилатою ракетою. Цього разу — дронами-камікадзе. Окрім того, складною є ситуації поблизу підприємства, враховуючи кількість олії, яка витікає на вулицю. Вогнеборці боролися з полум’ям кілька годин, — написав він.

Нагадаэмо, що вперше окупанти «демілітаризували» резервуар з олією на цьому підприємстві 22 червня.

Як повідомлялося, ввечері 16 жовтня армія РФ атакувала Миколаївщину 14 дронами-камікадзе типу «Shahed-136», 11 з яких було знищено Силами оборони.

Читайте також: