• четвер

    3 жовтня, 2024

  • 16.1°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 3 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 16.1° Переважно ясно

Хотів подивитися цьому покидьку в очі, — мер Миколаєва про затримання чиновника мерії за держзраду

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич прокоментував сьогоднішнє затримання директора КП «Миколаївська ритуальна служба» Олександра Сагайдака у підозрі в державній зраді. За словами мера, він особисто хотів бути присутнім під час затримання, щоб «подивитися цьому покидьку в очі».

Про це Олександр Сєнкевич сказав у своєму відеозверненні.

— Сьогодні вранці я отримав інформацію від СБУ, що директор одного з КП міста співпрацює з окупантами. Я особисто захотів бути присутнім під час цього затримання, щоб подивитися цьому покидьку в очі. Разом зі співробітниками СБУ ми прибули на нараду, де був присутній цей чиновник. Одразу скажу, що це було не в міській раді, не в моєму кабінеті, як пишуть деякі ЗМІ, бо в мене від початку війни немає свого кабінету. Ми не знаходимось і не працюємо у міській раді. Тож, СБУ вручила підозру цьому працівнику і затримала його. Я одразу ж на тій же нараді всім присутнім під камеру сказав і зараз повторюю: Так буде з усіма, хто посміє зрадити нашу державу, — розповів Олександр Сєнкевич.

Очільник міста вважає, що за державну зраду має бути найвища міра покарання.

Як повідомлялося, Олександр Сагайдак підозрюється у тому, що «здавав» ворогу персональні дані військовослужбовців Збройних Сил України, СБУ, співробітників Національної поліції і обласної прокуратури. Також передавав росіянам списки загиблих українських захисників. Крім цього, посадовець-зрадник збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ на території регіону.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: