• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.1° Похмуро

Суд Миколаєва відправив під варту військового, який вбив двох своїх побратимів на Херсонщині

У Центральному районному суді Миколаєва обрали запобіжний захід військовослужбовцю, який вбив двох своїх побратимів, а потім підпалив будинок з ними в Херсонській області.

Як повідомляють у суді, 29-річного військового підозрюють за частиною 2 статті 115 та частиною 2 статті 194 КК України.

В ніч проти 6 квітня 2023 року підозрюваний, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, завдав двом іншим військовим вогнепальних поранень, внаслідок чого вони загинули. Щоб знищити сліди злочину, від підпалив будинок.

У суді прокурор клопотав відправити підозрюваного під варту, оскільки він «може переховуватись від слідства та суду, незаконно впливати на свідків, перешкоджати провадженню іншим чином та вчинити інше кримінальне правопорушення».

Водночас підозрюваний казав, що не пам’ятає тих подій, однак «якщо зазначені дії з його боку дійсно мали місце, то він не заперечує проти задоволення клопотання». Захисник підтримав позицію свого клієнта.

— За результатами розгляду, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, без можливості внесення застави, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, Деснянський районний суд міста Чернігів засудив до 10 років увʼязнення російського військового Михайла Куликова, який із танка обстріляв квартиру в багатоповерхівці на околиці міста.


Читайте також: