• середа

    18 вересня, 2024

  • 17.5°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 18 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Похмуро

Майже 10 років очікувань: стадіон у парку «Перемоги» передали Миколаєву у власність

Стадіон у 2020 році. Архівне фото НикВести

Стадіон у парку «Перемоги» нарешті передали у комунальну власність Миколаєва. Проте об’єкт ще не зданий в експлуатацію.  

Документами, які підтверджують  передачу об’єкту у власність громади Миколаєва, похизувався мер Олександр Сєнкевич.

— У мене в руках скарб. Це витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, який каже, що робота 8 років мого життя завершилась позитивно, — каже міський голова.

Також Олександр Сєнкевич показав, як зараз виглядає територія стадіону. Навкруги все заросло травою та кущами. У міській раді обіцяють очистити територію.

— Ми вже почали очищати його від хащів. Попереду багато роботи, багато проблем, які треба вирішити, тому що цей об’єкт досі не зданий в експлуатацію, хоча побудований 10 років тому, — додав він.

Нагадаємо, що стадіон у парку Перемоги було збудовано та урочисто відкрито ще восени 2013 року. На відкриття стадіону приїхали тоді чинні міністр освіти та науки України Дмитро Табачник, прем'єр-міністр України Микола Азаров, голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов, представники міської та обласної влади, а також ректори усіх миколаївських вишів.

Журналісти «НикВнести» відзняли, як виглядав стадіон у 2020 році.

У 2017 році тодішній перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації В'ячеслав Бонь звернувся до депутатів міськради Миколаєва з проханням «невідкладно розглянути» виділення субвенції обласному бюджету у розмірі 40 мільйонів 170 тисяч гривень для завершення будівництва спортивного містечка у парку «Перемога».

При цьому, 25 квітня 2017 року на сесії депутати Миколаївської міськради доручили тоді чинним першому заступнику міського голови Андрію Дадиверіну, заступникам міського голови Валентині Бондаренко та Євгену Шевченку за зверненням Миколаївської облдержадміністрації підготувати проекти рішень міськради про виділення 40 мільйонів 170 тисяч гривень субвенції. містечка у парку «Перемога», але за умови подальшої передачі цього об'єкту у комунальну власність міста.

Також депутати міськради внесли зміни до Програми соціально-економічного розвитку міста та до бюджету міста щодо виділення субвенції обласному бюджету у 40 мільйонів 170 тисяч гривень для завершення будівництва спортивного містечка у парку.

У вересні 2017 року відбулося відкриття спортивного містечка у Парку Перемоги біля фехтувальної школи. Стадіон відкрили спортивні школи, федерації та клуби, пройшовши урочистим парадом.

Через рік у вересні 2018 року депутати комісії з питань ЖКГ погодили передачу на баланс Миколаєва спорткомплекс у парку Перемоги.

У квітні 2019 року Олександр Сєнкевич обурився тим, що стадіон у Парку Перемоги досі не передано на баланс міста, назвавши ситуацію, що склалася, «ідіотизмом».

Народні депутати України від партії «Слуга народу» Ірина Аллахвердієва та Олександр Пасічний зверталися до тодішнього  прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням передати у комунальну власність Миколаєва спорткомплекс у Парку Перемоги.

Пізніше стало відомо, що Міністерство освіти і науки України не може передати спортивне містечко у парку на баланс міста через недостатнє фінансування для завершення процедури державної реєстрації майнових прав.

У травні 2020 року міський голова Олександр Сенкевич розповів, що спортмістечко у парку Перемоги досі не передано на баланс міста через небажання колективу Миколаївського національного університету імені Сухомлинського, який ним керує.

Читайте також: