• четвер

    19 вересня, 2024

  • 17.5°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 17.5° Переважно ясно

Росія відмовилася розслідувати авіакатастрофу літака з Пригожиним за міжнародними правилами

Росія повідомила бразильський орган розслідування авіаційних інцидентів, що вона не буде розслідувати катастрофу бразильського літака Embraer, унаслідок якої загинув власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин.

Про це повідомляє бразильська служба агенства Reuters.

«Бразильський центр з дослідження та запобігання авіаційним подіям (CENIPA) в інтересах підвищення авіаційної безпеки заявив, що приєднається до розслідування, яке проводиться Росією, якщо його запросять і розслідування буде проведено відповідно до міжнародних правил», — йдеться у повідомленні.

Водночас зазначається, що станом на зараз РФ не погоджується на міжнародне розслідування катастрофи.

Як пише Reuters, російське авіаційне управління не зобов'язане погоджуватися на участь CENIPA у розслідуванні, але деякі колишні слідчі при цьому заявили, що це необхідно, оскільки уряди США та інших західних країн підозрюють, що саме Кремль стоїть за катастрофою літака Embraer Legacy 600.

Нагадаємо, що 22 серпня у Тверській області розбився літак, що летів із Москви в Петербург. Загинули 10 людей — 7 пасажирів і троє членів екіпажу. Що саме сталося з літаком — невідомо. Майже одразу після інциденту Росавіація повідомила, що на борту був Євген Пригожин.

Канали, повʼязані з «ПВК Вагнера», писали, що літак збили. Слідчий комітет почав розслідування катастрофи за фактом порушення правил безпеки польотів. Пригожин летів із Малі до Москви літаками Іл із дозаправкою в Дамаску і лише в Москві пересів на свій літак.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що «майже напевно» вбивство власника ПВК Вагнер Євгена Пригожина було виконане за наказом глави РФ Володимира Путіна. Так він, можливо, хотів помститися за спробу заколоту.
Також повідомлялося, що слідчий комітет Росії у неділю, 27 серпня, підтвердив смерть власника ПВК «Вагнер» Євгенія Пригожина в авіакатастрофі у Тверській області РФ.
 

Читайте також: