• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.5° Ясне небо

Під час нещодавньої атаки РФ по Миколаївщині постраждала будівля психоневрологічного пансіонату — пацієнтів евакуювали

Під час обстрілу Миколаївської області ввечері, 18 жовтня, в одній з зазнавших атаки громад постраждала будівля, де перебував психоневрологічний пансіонат. 

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник оперативного штабу Миколаївської обласної організації Товариства Червоного Хреста Акадій Дабагян.

Через удар та сильну вибухову хвилю люди опинилися в напівзруйнованій будівлі. Усіх пацієнтів пансіонату протягом шести годин було евакуйовано до іншого інтернату.

— Пізно ввечері в середу внаслідок обстрілу одного з сіл Миколаївської області постраждала будівля, в якій знаходився психоневрологічний пансіонат. Люди опинилися в зруйнованій будівлі налякані та незахищені, і люди особливі. Протягом 2-х годин нами було знайдено транспорт (два великі автобуси), на місце виїхав кризовий психолог, яка спільно з адміністрацією установи займалася підготовкою людей до евакуації, та через 4 години ми вивезли людей. Довга дорога була не простою, але ми їх довезли, зберегли, — розповів Аркадій Дабагян.

Як відомо, 18 жовтня о 20:30 російські війська завдали удару по населеному пункту Степівської громади. Тоді через ворожу атаку загинули двоє жителів громади.

Пізніше журналісти показали, що удар нанесли по закладу харчування. Також було пошкоджено будинки, сільгосппідприємство та цивільна інфраструктура.

Читайте також: