• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

У Мексиці викрали трьох журналістів та їхніх родичів

У мексиканському містечку Таско, штат Герреро, у період з неділі по середу викрали трьох журналістів та двох їхніх родичів.

Про це повідомляє Укрінформ.

Щонайменше п’ятеро озброєних людей 19 листопада викрали власника тижневика El Espectador Марко Антоніо Толедо, його дружину і сина.

Раніше Марко Антоніо Толедо отримував погрози від наркокартелю.

Державна прокуратура оголосила про розшук Марко Антоніо Толедо і його сім’ї.

Крім того, організація з захисту прав преси «Стаття 19» повідомила про викрадення 22 листопада подружжя журналістів Сільвії Арсе і Альберто Санчеса, які працювали у RedSiete.

Цей випадок називають одним із наймасовіших нападів на репортерів в одному місці в Мексиці. Востаннє таке фіксували у 2012 році, коли в місті Веракрус на узбережжі Мексиканської затоки виявили у каналі тіла трьох новинних фотографів у поліетиленових пакетах. У червні 2011 року протягом тижня троє журналістів були вбиті або зникли безвісти в тому ж місті. Тоді в убивствах звинуватили наркокартель «Зетас».

У Таско місцевий картель La Familia Michoacana і банда Tlacos ведуть боротьбу за територію.

За даними організації «Репортери без кордонів», Мексика вважається однією з найнебезпечніших країн у світі для журналістів.

Нагадаємо, на журналістське видання «Українська правда» Михайла Ткача напали біля ресторану «Тандир» у селищі Козин Київської області.

Читайте також: