• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

На Вознесенщині цілий день горів ліс — у ДСНС кажуть, що територію могли підпалити

У Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: ДНСН МиколаївщиниУ Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: ДНСН Миколаївщини

У Вознесенському районі впродовж доби горів ліс на території державного підприємства «Веселинівське лісове господарство «Варюшине». 

Про це повідомляє Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області.

Возгоряння сталось вдень, 2 вересня. За даними пожежників, на місці було три осередки горіння, це ймовірно означає, що територію лісу могли підпалити навмисно. Остаточна причина виникнення пожежі наразі ще встановлюється.

Вогнеборці ліквідували пожежу 3 вересня. Внаслідок розповсюдження вогню вигоріло два гектари. Гасіння та доступ техніки до епіцентру пожежі ускладнився також через густозасаджену рослинність. 

У Вознесенському районі загорівся ліс. ФотоУ Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: ДНСН Миколаївщини
У Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: «МикВісті»У Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: «МикВісті»
У Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: ДНСН МиколаївщиниУ Вознесенському районі загорівся ліс. Фото: ДНСН Миколаївщини

Від ДСНС залучалось 20 чоловік та 5 одиниць техніки. Також гасити пожежу допомогли 7 працівників лісгоспу та дві одиниці техніки (УАЗ з мотопомпою, трактор з плугом). 

Нагадаємо, 2 вересня, у селі Синюхін Брід Первомайського району через необережне поводження з вогнем загорівся сарай на місцевій фермі. Внаслідок пожежі вигоріло 800 квадратних метрів території.

Читайте також: