• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Похмуро

Росіяни вдарили по Херсону: 20 людей постраждали, зокрема діти 2 та 4 років

Оновлено: додано відео та інформація щодо кількості жертв, змінено заголовок
Наслідки авіоудару по Херсону 7 жовтня, скрин з відео Херсонської ОВАНаслідки авіаудару по Херсону 7 жовтня, скрин з відео Херсонської ОВА

У понеділок, 7 жовтня, після 10:00 російські окупанти завдали авіаудару по Херсону. Наразі вже відомо про сімнадцятьох постраждалих.

Про це повідомив голова Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко.

Він зазначив, що росіяни атакували місто чотирма КАБами. Два влучили у прибережній зоні Центрального району, ще два — у північній частині.

«Попередньо, травми отримали 8 людей, двоє з них — діти 3 і 5 років. Інформація оновлюється», — йдеться в повідомленні.

Згодом очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін уточнив, що близько 10:30 російські війська завдали авіаційного удару по Херсону. На місто скинули чотири керовані авіабомби.

Зафіксовано влучання по раніше зруйнованій школі та житловій забудові у Центральному районі. Наразі відомо про 17 постраждалих.

Серед потерпілих — двоє дітей. 2-річного хлопчика та 4-річну дівчинку доставили до лікарні з вибуховими травмами та уламковими пораненнями ніг. Їх стан — стабільний.

Також наразі у медзакладі необхідну меддопомогу отримують ще 14 людей: шестеро чоловіків та восьмеро жінок. Одній потерпілій, літній жінці, бригада швидкої надала меддопомогу на місці.

Кількість поранених внаслідок обстрілу збільшилася до 18, написав Роман Мрочко. До медзакладу звернувся 18-річний хлопець. У нього мінно-вибухова травма та різані рани ноги.

Нагадаємо, що минулої доби, 6 жовтня, під ударами російської армії перебували 15 населених пунктів Херсонської області. Через російську агресію пʼять людей дістали поранення.

Читайте також: