• середа

    16 жовтня, 2024

  • 10.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 10.8° Похмуро

Продавали неіснуючі автомобілі військовим ЗСУ: підозрюються троє жителів Херсона

У Херсоні підозрюються троє містян, які продавали неіснуючі автомобілі. Фото: Херсонська обласна прокуратураУ Херсоні підозрюються троє містян, які продавали неіснуючі автомобілі. Фото: Херсонська обласна прокуратура

У Херсоні подружжя разом зі своєю спільницею організували схему продажу неіснуючих автомобілів, цим самим заволоділи майже 800 тисячами гривень.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Зазначається, що правоохоронці викрили подружжя у березні 2024 року за вчинення шахрайства. Наразі вони виявили іншу незаконну діяльність та встановили їхню спільницю, яка тривалий час перебувала за кордоном і нещодавно повернулася до Херсону.

За даними слідства, підозрювані шляхом обману заволоділи майже 800 тисячами гривень, організувавши схему продажу неіснуючих автомобілів. Вони розміщували оголошення на інтернет-майданчиках про продаж автомобілів. Під виглядом продажу вимагали передоплату, після чого оголошення видалялося, а покупці залишалися без грошей і товару. 

За інформацією правоохоронців, таким чином їм вдалося ошукати щонайменше сімох осіб, серед яких військовослужбовці Збройних сил України.

Херсонська окружна прокуратура повідомила про підозру трьом херсонцям у заволодінні чужим майном шляхом обману, вчиненому повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах, що передбачає частина 2 статті 28 та частини 2 і 4 статті 190 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, на Херсонщині обвинувачують місцевого жителя, який під час окупації підтримував дії російської влади. Він обійняв посаду «заступника голови громадської ради», створеної при незаконної владі.

Читайте також: