• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.2° Переважно ясно

Губернатор Кім розповів, чому на Миколаївщині досі немає заводу з переробки сміття

На будівництво сміттєпереробного заводу у Миколаївській області знайшлося близько 10 інвесторів, із двома з них уже велися переговори.

Про це розповів губернатор Миколаївщини Віталій Кім у ході прес-конференції 26 березня, передають НікВести.

Губернатор Миколаївщини зазначив, що на даний момент тариф на вивіз сміття в рази менший, ніж європейський. За його словами, це ускладнює реалізацію проекту будівництва сміттєпереробного заводу.

— Я розбирався сам у матеріало-технічній складовій цього заводу, на даний момент при побудові будь-якого сміттєпереробного заводу, якщо я не помиляюся, у Європі тариф на вивіз тонни сміття 30 євро. А у нас він у районі 6. Тобто, у нас математики немає для того, щоб він був чистим, – зазначив Віталій Кім.

За його словами, інвестори такого проекту «є завжди», їх понад 10, проте перейти до конкретних дій поки що не вдалося.

— Щодо сміттєпереробного заводу, інвестори є завжди. Їх близько десяти постійно. Ми з цього питання не дійшли конкретних дій. З двома інвесторами я зустрічався, але ми не дійшли того, щоб було розуміння з двох сторін, – сказав Віталій Кім.

На думку голови Миколаївської ОДА, будівництво сміттєпереробного заводу має здійснюватись шляхом пільгового фінансування або дотацій.

— Завод – це великий проект, усі з ним ходять, і його досі ми не маємо. Він має бути на першому етапі, дотаційному чи пільговому. При цьому я розумію, що його треба ставити: екологія найважливіша, – додав губернатор.

Раніше повідомлялося, що Віталій Кім розповів, як «червона зона» вплине на роботу непродовольчих ринків і пообіцяв допомогти підприємцям з виплатами.

Читайте також: