• середа

    9 жовтня, 2024

  • 15.1°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 9 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.1° Ясне небо

Миколаївська міська лікарня №3 отримала обладнання для реанімації

Народний депутат України Олександр Гайду передав сучасні інфузійні насоси Миколаївській міській лікарні №3. Такі апарати потрібні для надання екстреної медичної допомоги та вже встановлені у реанімаційному відділенні .

Про це у коментарі НікВісті розповів головлікар міськлікарні №3 Юрій Дячук.

За його словами, такий апарат дозволяє медпрацівникам задати та скоригувати необхідну дозу препарату, після чого інфузомат автоматично точно вводить пацієнтові ліки.

Апарат також є мобільним у використанні. Зокрема, при необхідності інфузомат дозволяє робити маніпуляції в будь-якому відділенні медустанови, а отже, може рятувати життя більшій кількості пацієнтів.

З'явився такий апарат у лікарні завдяки команді народного депутата Олександра Гайду, котрий регулярно допомагає медустанові, залучаючи кошти з держбюджету, а також надаючи гуманітарну допомогу.

Наприклад, минулого року у лікарні завершили перший етап ремонту приймального відділення. Частина коштів була залучена з держбюджету, частина – з міського.

Другий етап робіт поки припинено, але відділення вже приймає пацієнтів – близько 20 осіб на день.

— У нашому новому приймальному відділенні має бути ще кабінет комп'ютерної томографії та ангіографії, пандус для людей з інвалідністю. Це все буде на другому етапі будівництва, – розповів головний лікар лікарні №3 Юрій Дячук.

Минулого року лікарня №3 також отримала апарат штучної вентиляції легень та УЗД-апарат, які вже сьогодні допомагають рятувати людські життя.

А під час війни на службі у медиків з'явилася нова машина швидкої допомоги.

— Незважаючи на обстріли, наші медики нікуди не поїхали з Миколаєва – вони продовжують рятувати людей, надають планову та екстрену медичну допомогу. Нині їхня робота стала подвигом. Тому допомагатимемо їм і обладнанням, і гуманітарною допомогою. Це наш внесок у спільну перемогу, – наголосив Олександр Гайду.

Нагадаємо, народний депутат України Олександр Гайду під час онлайн-засідання Організації з демократії та економічного розвитку (ГУАМ) попросив міжнародних партнерів допомогти Миколаєву із вирішенням економічних проблем.

Читайте також: