• четвер

    19 вересня, 2024

  • 20.2°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 20.2° Переважно ясно

Депутати пропонують штрафувати за порушення комендантської години

Народні депутати пропонують запровадити адміністративну відповідальність за порушення комендантської години під час воєнного стану. Наразі законодавство не передбачає покарання.

Законопроект №7553 зареєстрували 12 липня.

У пояснювальній записці йдеться про те, що до 24 лютого 2022 року на території України не вводили комендантську годину в умовах військового стану, тому в законодавстві немає відповідальності за порушення обмежень.

Депутати пропонують додати до Кодексу про адмінпорушення статтю 210-2. Вона передбачає, що за порушення комендантської години людина може отримати попередження чи штраф від 510 до 850 грн.

Якщо людина протягом року знову порушить комендантську годину, тоді її можуть оштрафувати від 1700 до 3400 грн. Складати протокол про порушення обмежень можуть поліцейські.

Законопроект направили на розгляд до профільного комітету. Після цього він має бути винесений на голосування під час засідання Верховної Ради.

Комендантська година передбачає заборону перебувати на вулиці, відвідувати інші громадські місця, пересуватися населеними пунктами транспортом або пішки. Виняток – за наявності спеціального пропуску встановленого зразка.

З 24 лютого комендантська година була запроваджена у всіх регіонах України. Її тривалість залежить від області.

Раніше повідомлялося, що в Миколаєві комендантська година з 5 липня починатиметься о 23:00, а закінчуватиметься о 06:00.

Читайте також: