• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 11.6°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 11.6° Ясне небо

ЄС хоче скоротити споживання російського газу на 15% із серпня

Євросоюз має намір запропонувати країнам-членам добровільно скоротити споживання природного газу на 15% з наступного місяця через побоювання, що Росія може припинити постачання палива найближчим часом.

Про це повідомляє Bloomberg.

У рамках плану «Економія газу для безпечної зими» комісія планує рекомендувати кроки, які включають скорочення опалення, а також ринкові заходи. Найбільша проблема ЄС цієї зими — забезпечити достатнє постачання газу для паливних печей та електрогенераторів.

Комісія виходить із того, що Росія не відновить постачання в повному обсязі трубопроводом «Північний потік-1», який було закрито з початку цього місяця на ремонт.

Запланована ухвала надасть комісії право оголосити загальносоюзну тривогу, коли існує значний ризик серйозної нестачі пропозиції або різкого стрибка попиту. Цей захід вимагатиме схвалення з боку держав-членів, яке комісія може запросити вже наступного тижня під час екстреної наради міністрів енергетики.

Раніше повідомлялось, що народний депутат України від партії «Слуга народу» Ігор Негулевський, який представляє у парламенті інтереси мешканців Миколаївської області, не проголосував за введення мораторію на підвищення тарифів на газ.

Читайте також: