• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 22.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 22.4° Похмуро

Опалювальний сезон в Миколаєві — на контролі Офісу Президента

Процес підготовки до опалювального сезону в Миколаєві знаходиться на контролі Офісу Президента та Мінрегіону.

Про це під час сесії Миколаївської міськради 8 вересня повідомив мер Олександр Сєнкевич, пишуть «НикВести».

— Питання запуску опалювального сезону в місті Миколаєві контролюється, можна сказати, на рівні Офісу Президента. Потім йде рівень Міністерства розвитку громад і територій, на рівні міністра Чернишова. Далі йде контроль на рівні військової адміністрації і міськвиконкому, — сказав Олександр Сєнкевич.

Він додав, що в умовах війни деякі деталі процесу є таємними та не можуть публічно розголошуватися.

— Повірте, сьогодні все робиться, щоб отримати ліміти по газу, забезпечити роботу підприємства. Але, знову ж таки, інформація деяка має стратегічний характер в умовах сьогоднішньої агресії, тому ми не можемо деякі речі озвучувати публічно, — додав мер.

Як повідомлялося, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич вважає, що опалювальний сезон в Миколаєві має пройти за планом, хоч і буде найскладнішим за всі роки.

Голова ОВА Віталій Кім також впевнений, що прийдешній опалювальний сезон для Миколаївської області буде важким. Зокрема, через можливі пориви труб у Миколаєві, який вимушений  користуватися солоною водою з Дніпро-Бузького лиману.

Раніше міський голова повідомляв, що в Миколаєві планують «зашивати» квартири без вікон, власники яких евакуювалися.

Також  міська влада Миколаєва розглядала розглядає варіант вибіркового опалення будинківу зимовий період. Це насамперед торкнеться будинків, де не встигли вчасно замінити розбиті вікна. Крім того, частину будинків неможливо буде опалювати через технічні проблеми. 

Нагадаємо, що вранці  26 липня російська ракета влучила в одну з котелень Миколаєва. Директор комунального підприємства » Микола Логвінов повідомляв, що її полагодять до старту опалювального сезону.

Віцепрем'єрка України, міністерка з питань реінтеграції  Ірина Верещук розповіла про процес можливої часткової евакуації з Миколаївської, Харківської та Запорізької областей.

Читайте також: