• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 22.8°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 22.8° Мінлива хмарність

На півдні підрозділи окупантів намагаються вести переговори з ЗСУ про здачу зброї, — командування

На півдні України підрозділи російських окупантів опинилися у складному становищі та намагаються вести переговори зі Збройними силами України щодо здачі зброї.

Про це у коментарі 24 каналу заявила керівник об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

— Намагаються вести переговори щодо умов того, як вони складуть зброю та перейдуть під егіду міжнародного гуманітарного права, – зазначила Наталя Гуменюк.

За її словами, офіцери цих підрозділів отримали завдання залишати позиції будь-яким способом, який на той час буде доступним. Так, російські військові можуть повернутися назад до своїх чи скласти зброю та «вийти з бойової гри», оскільки окупанти досі сприймають це як «спецоперацію».

— Є вже такі певні розхитування та деморалізація, настільки глибокі, що навіть командування усвідомлює, що їм далі рухатися нікуди, – наголосила Наталя Гуменюк.

Вона додала, що окупанти знають про результативні дії українських військових на сході України.

Наталя Гуменюк сказала, що вони усвідомлюють, що затиск між правим берегом Херсона та силами оборони півдня буде потужним і потрібно шукати способи «евакуюватися», оскільки використання будь-яких плавзасобів на річці Дніпро обмежене.

Вона зазначила, що на півдні ЗСУ просунулися вглиб захоплених територій на кілька десятків кілометрів.

Нагадаємо, авіація ЗСУ протягом 11 вересня на півдні завдала три удари. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали 270 вогневих завдань, які були пов’язані зі знищенням району зосередження ворожого озброєння та техніки, станції радіоелектронної боротьби і двох складів боєприпасів.

Читайте також: