• понеділок

    7 жовтня, 2024

  • 14.6°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 7 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 14.6° Мінлива хмарність

Полонений окупант розповів, як вони «штурмували» Миколаїв нестріляючими танками: ЗСУ знищили їх із Javelin

Полонений російський військовослужбовець Юрій Корнілов розповів, як разом з іншими окупантами вони намагалися штурмувати Миколаїв танками, що не стріляють. Українські воїни знищили усіх їх з допомогою Javelin.

Про це він розповів в інтерв'ю журналісту Володимиру Золкіну, пишуть «НикВести».

Окупант розповідає, як 1 вересня війська РФ рушили на танках на Херсонський напрямок. За його словами, вони проїхали через Мелітополь у бік села Сергіївка Херсонської області.

— В Сергіївці ми розвантажили 10 танків. Потім нам сказали «марш»: готуватися далі своїм ходом, заправляти техніку, обслуговувати масла. На це нам дали чотири години, – розповідає російський військовий. 

За його словами, з Сергіївки окупанти вирушили до річки Дніпро, щоб перемістити свої танки через понтонну переправу. Однак у цей момент, каже окупант, ЗСУ ударили по понтону, через що окупантам вдалося перекинути на інший берег всього три танки.

— Три танки спустили на понтону переправу. Нас відтягли на інший берег. Там нас одразу ж накрили. Ми одразу ж відїхали у безпечне місце та сховалися, – додав загарбник.

Решту танків, розповідає окупант, росіяни пізніше переправили через залізничний міст і вони рушили далі. Однак загарбників знову чакала невдача – як тільки вони заїхали у найближче село українські воїни з допомогою Javelin знищили всі шість танків окупантів.

— Перший танк підбили командира роти. Почали вилазити – їх на місці ж і розстрілювали. Шостий, останній танк згорів разом з екіпажем. Як тільки я це побачив, то з'їхав з дороги та почав розвертатись, хотів поїхати назад, – розповідає Юрій Корнілов.

Замість того, щоб зайняти кругову оборону, росіяни вирішили просто втекти. Такі дії окупант мотивував тим, що їх танки були несправні. 

— Я просто хотів поїхати, тому що у нас танк не стріляє. Сенс?, – каже окупант Юрій Корнілов.

— Чому ви їздите на танку, який не стріляє?, – питають його.

— Таке у нас командування, – відповідає загарбник. 

— А чому він не стріляє?, – уточнюють у росіянина.

— Цикл заряду не проходить, – додає він.

— А про намагалися пройти цей цикл заряду?, – цікавляться в окупанта. 

— Та ми самі не розуміємося у цьому. Мене коли взяли у полон, я цікавився (в українських захисників, – прим.), з чого ви нас так всіх знищили. Мені сказали, з Javelin — у нас он ще скільки їх. Там дім був, в який нас завели – там гора Javelin знаходилась. Штук 50 їх було, – каже полонений росіянин Юрій Корнілов.

Нагадаємо, на півдні України підрозділи російських окупантів опинилися у складному становищі та намагаються вести переговори зі Збройними силами України щодо здачі зброї.

Читайте також: