• пʼятниця

    20 вересня, 2024

  • 24.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 24.8° Ясне небо

У Кривому Розі оголосили часткову евакуацію перед загрозою розливу Інгульця

Керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул закликає мешканців низки вулиць у Інгулецькому та Центрально-Міському районі міста евакуюватися. Він побоюється, що унаслідок ракетних обстрілів греблі річка Інгулець може вийти з берегів.

Про це очільник ОВА повідомив у своєму Telegram-каналі.

— Шановні криворіжці, сьогодні росія вчинила ще один терористичний акт. Вісьмома крилатими ракетами вдарила по дуже великій гідротехнічній споруді у Кривому Розі, намагаючись змити просто водою частину нашого міста. Ми контролюємо ситуацію, триває ліквідація аварії, але рівень води в річці Інгулець піднявся. Задля того, щоб відійти від зайвих ризиків я прошу мешканців деяких вулиць евакуюватися, — написав він.

Російські окупанти вдарили по греблі Інгульця ракетами «Іскандер» та «Кинджал», повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

Через атаку рівень води на різних ділянках річки Інгулець піднявся від одного до майже двох метрів. На цю хвилину його вдалося знизити на 13 сантиметрів.

Однак вода вже підтопила 112 житлових будинків, а сам удар ракети пошкодив кілька водоводів. У Софіївський громаді без води майже 5 000 людей. Відновлювальні роботи тривають.

Нагадаємо, супутник Planet Labs зафіксував знищений понтонний міст в районі села Дар’ївка Херсонської області, який російські окупанти використовували для перетину річки Інгулець.

Читайте також: