• неділя

    8 вересня, 2024

  • 16.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 8 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.8° Ясне небо

У більшості шкіл України обладнали придатні для навчання укриття всього за два місяці

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що на сьогодні 68% закладів середньої освіти забезпечені укриттями. Станом на 5 липня цей показник складав лише 11%. За словами Шкарлета, на наступний рік у бюджеті вже запланована субвенція в розмірі 1,5 млрд грн на облаштування спеціальних споруд або укриттів у закладах загальної середньої освіти. 

Про це повідомляє пресслужба уряду України.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Денис Шмигаль підкреслив, що потрібно невідкладно будувати або облаштовувати укриття за новими стандартами в тих школах, де їх ще немає.

— Всі школи повинні бути обладнані надійними укриттями. Там де укриття всередині шкіл, і за даними ДСНС, потребують укріплення — укріпити. Де неможливо укріпити — збудувати поряд нові, — заявив Денис Шмигаль.

Очільник уряду підкреслив, що необхідно розробити загальну концепцію безпеки в освітніх закладах із чіткими вимогами щодо сховищ, аби там можна було забезпечити повноцінне навчання.

— Потрібно створити робочу групу, результатом діяльності якої стануть чіткі параметри, необхідні зміни в проєктну документацію, виділення коштів і реалізація проєкту, — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, в одній із шкіл у звільненому Макаровому на Харківщині знайшли міни.

Читайте також: