• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.4°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.4° Ясне небо

Диктатори РФ і Білорусі домовились створити біля кордонів України спільне угруповання військ

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко домовився з російським президентом Володимиром Путіним розгорнути біля кордонів України спільне угруповання військ.

Про це повідомляє державне агентство БЕЛТА.

— У звʼязку із загостренням на західних кордонах союзної держави [РФ] ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь [...]. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо використовувати угрупування союзної держави. Основа цього угруповання — армія, Збройні сили Республіки Білорусь. Повинен вас інформувати, що формування цього угрупування розпочалося, — заявив Олександр Лукашенко.

Він стверджує, що Україна нібито планує напасти на Білорусь за допомогою НАТО.

Нагадаємо, зранку російсько-окупаційні війська випустили по території України вже 75 ракет. Наша протиповітряна оборона знешкодила 41 з них. Ракетні та ракетно-авіаційні удари завдавали з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Крім того, росіяни завдали авіаційні удари із застосуванням 17 дронів типу «Шахід» з території Білорусі та окупованого Криму. 

Пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об'єктів у 8 регіонах та Києві. Частина областей знеструмлені. Влада закликає бути готовими до тимчасових перебоїв зі світлом, водопостачанням, зв'язком.

Читайте також: