• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 14.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 14.2° Ясне небо

SpaceX повідомила Пентагон, що не може більше фінансувати роботу Starlink в Україні, — СNN

Компанія Ілона Маска SpaceX у вересні надіслала листа до Пентагону, де повідомила, більше не може продовжувати фінансувати роботу супутникового зв’язку Starlink в Україні.

Про це пише CNN 13 жовтня із посиланням на отримані документи.

У листі також міститься прохання до Пентагону взяти на себе фінансування урядового та військового використання Starlink в Україні.

Як стверджує компанія, на оплату послуг потрібно понад 120 мільйонів доларів США до кінця цього року та близько 400 мільйонів доларів за наступний рік.

— Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати існуючі термінали протягом невизначеного періоду часу, — написав Пентагону директор з державних продажів SpaceX у вересневому листі.

Серед отриманих документів також є раніше невідомий прямий запит, який у липні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний надіслав Ілону Маску щодо додаткових майже 8000 терміналів Starlink.

Валерій Залужний високо оцінив «виняткову корисність» супутникового зв'язку Starlink і сказав, що українські військові розгорнули близько 4000 терміналів. Проте близько 500 одиниць знищуються під час бойових дій щомісяця.

А 8 вересня старший директор з державних продажів SpaceX звернувся до Міноборони США з проханням розглянути новий запит України та фінансування роботи Starlink.

Нагадаємо, українські війська повідомляють про перебої в роботі пристроїв зв'язку Starlink на лінії фронту, що ускладнює роботу українських військових зі звільнення територій.

Читайте також: