• понеділок

    16 вересня, 2024

  • 21.8°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 16 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 21.8° Похмуро

Миколаївські енергетики отримали обладнання для відновлення електропостачання в області

Енергетики Миколаївщини отримали енергетичне обладнання від міжнародних партнерів для відновлення електропостачання в області.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Зокрема, «Миколаївобленерго» передали понад 80 тонн енергетичного обладнання для проведення ремонтних робіт та відновлення електропостачання на Миколаївщині. До кінця тижня область отримає ще понад 70 тонн устаткування.

— Миколаївщина – прифронтовий регіон, енергетичні об’єкти якого зазнають регулярних російських обстрілів як з артилерії та дронів, так і ворожих ракет. Енергетики проводять ремонтні роботи в режимі 24/7. І ми дуже дякуємо нашим міжнародним партнерам за це обладнання, яке допоможе відновити електропостачання тисячам жителів області, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Серед країн-донорів, які передали гуманітарну допомогу миколаївським енергетикам: Литва, Німеччина, Швеція, Франція та Азербайджан.

Вантаж включає різні види обладнання, серед якого, зокрема, силові трасформатори, електростанції резервного живлення, опори, електричний кабель.

Нагадаємо, що в Україні зростає споживання електроенергії через похолодання. У зв'язку з цим зростає і дефіцит потужності.

Читайте також: