• субота

    5 жовтня, 2024

  • 17.7°
    Мінлива хмарність

    Миколаїв

  • 5 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 17.7° Мінлива хмарність

На Миколаївщині громаді незаконно передали землі лісового фонду за ₴800 млн — їх вже повернули державі

Держгеокадастр незаконно передав одній з територіальних громад Миколаївщини 49 гектарів землі лісового фонду, вартістю 800 мільйонів гривень. Це землі вже повернули у власність держави.

Як повідомляє прокуратура Миколаївської області, Господарський суд Одеської області задовольнив відповідний позов до ГУ Держгеокадастру у Миколаївській області та Мостівської сільської ради.

Виявилося, що Держгеокадастр при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність тергромади незаконно включив до їх складу землі лісового фонду держпідприємства «Веселинівське лісове господарство». 

— Внаслідок цих незаконних дій, землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передані у комунальну власність під виглядом земель сільськогосппризначення, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, жителя Первомайського району судитимуть за незаконну порубку дерев на землях природно-заповідного фонду на території парку «Бузький Гард».

Читайте також: