• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.8°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.8° Ясне небо

Резнікова можуть звільнити з посади міністра оборони за кілька тижнів

Міністр оборони України Олексій Резніков може втратити посаду й очолити Міністерство стратегічних галузей промисловості. Його наступником в Міноборони депутат називає нинішнього голову ГУР Кирила Буданова.

Про це пише народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

За даними джерел «Бабеля», такий варіант справді обговорюють. Співрозмовники в керівництві «Слуги народу» говорять, що Резнікова можуть звільнити з посади за кілька тижнів. Ще вчора Кирило Буданов був одним із кількох кандидатів на посаду міністра, а сьогодні нам говорять, що він єдиний. Його кандидатуру лобіює голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Щодо долі Олексія Резнікова — «не все так однозначно». Єдине, що відомо напевне — він залишиться в команді. Минулого тижня зʼявилася інформація, що він очолить Мінʼюст, але це не так. Більш імовірний варіант (і про це теж пише Железняк) — Міністерство стратегічних галузей промисловості. Наразі його очолює Павло Рябікін, який може відправитися послом в одну з азійських країн.

Ще влітку в уряді обговорювали можливість ліквідації або трансформації цього міністерства, були різні варіанти — своєрідна агенція при Міноборони та навіть обʼєднання з Мінцифри.

Зрештою, за нашою інформацією, у голови Офісу президента Андрія Єрмака є ідея реінкарнації цього відомства.

Сьогодні ввечері «Слуги народу» збираються на засідання фракції за участі ії голови Давида Арахамії, де їм розкажуть про майбутні кадрові перестановки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський звільнив Кирила Тимошенка з посади заступника голови Офісу Президента.

Читайте також: