• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 13.5°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 13.5° Ясне небо

«Нестача спеціалістів відчуватиметься дуже гостро», — Гайду про головну проблему портів Миколаєва після відновлення їх роботи

Народний депутат України Олександр Гайду розповів, що основна проблема миколаївських портів сьогодні – це відтік спеціалістів.

Про це нардеп розповів в інтерв'ю «НикВести».

Він зазначив, що після відновлення роботи миколаївських портів нестача спеціалістів «відчуватиметься дуже гостро».

— Зберегти робочі місця, спеціалістів – це основне. Тому що, на жаль, йде відтік людей. Людину треба утримувати зарплатою, а так як роботи немає – немає і зарплати, порт не працює. Відповідно, люди не можуть сидіти на місці, вони або виїжджають в іншу країну, або в інші міста, або йдуть боронити державу. Відповідно, вузькі спеціалісти завжди затребувані. І коли порти почнуть працювати, то ми відчуємо нестачу робочої сили, і саме таких спеціалістів. 

Це проблема у всіх. І у аграріїв, і в промисловості. Враховуючи те, що люди ідуть в армію, нестача спеціалістів буде відчуватися дуже гостро, коли ми почнемо активно відновлювати країну, – каже Олександр Гайду

Він також додав, що портова сфера в Миколаєва постраждала сильно, «але, в принципі, в короткий термін можна все відновити».

Нагадаємо, в Силах оборони півдня розповіли, що Росія продовжує щоденно обстрілювати Очаків з території Кінбурнської коси, оскільки намагається зірвати включення миколаївських портів до «зернової угоди».

Читайте також: