• п'ятниця

    20 вересня, 2024

  • 15.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 20 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 15.2° Ясне небо

Голова фонду Притули в Миколаєві призначена заступником губернатора Херсонщини

Фото з фейсбук-сторінки Ольги Малярчук

Уряд погодив призначення радниці голови Миколаївської обласної військової адміністрації та очільниці фонду Сергія Притули на Миколаївщині Ольги Малярчук заступником голови Херсонської обласної державної адміністрації.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабімну сьогодні, 10 березня, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Згідно з законом, заступники голови обласної державної адміністрації (ОВА під час воєнного стану) призначаються на посаду головою адміністрації за погодженням з відповідним віце-Прем’єр-міністром України.

Наразі Ольга Малярчук очолює гуманітраний штаб фонду Сергія Притули у Миколаївській області, про що свідчать її соцмережі.

Відзначимо, що до команди Віталія Кіма Ольга Малярчук увійшла у грудні 2021 року.

Фото з фейсбук-сторінки Ольги Малярчук

Вона відома у Миколаєві як волонтерка, ініціаторка створення громадської організації матерів та дружин військовослужбовців «Оберіг», раніше керувала Центром допомоги учасникам АТО при Миколаївській облдержадміністрації.

Ольга Малярчук була активним членом політичної партії «Європейська Солідарність» і входить до складу політради обласної організації.

2015 року вона балотувалася у депутати Миколаївської міської ради від Блоку Петра Порошенка, проте не набрала достатньої кількості голосів.

Як повідомлялося раніше, на президентських виборах у 2019 році активно підтримувала Петра Порошенка. Примітно, що перед другим туром президентських виборів вона активно виступала проти «перевзування», публічно засуджуючи членів команди Володимира Зеленського, які прийшли до неї з інших політичних сил. А після програшу Петра Порошенка вона продовжила обстоювати свої політичні погляди.

Також у 2019 році Ольга Малярчук була кандидатом у народні депутати за 128 мажоритарним округом у Миколаївській області від партії «Європейська солідарність».

Ольга Малярчук разом з губернатором часів президентства Петра Порошенка Олексієм Савченком
Ольга Малярчук разом з губернатором часів президентства Петра Порошенка Олексієм Савченком

Нагадаємо, нещодавно головою Херсонської обласної державної адміністрації став поліцейський з Миколаївщини Олександр Прокудін.

Також повідомлялося, що Кабінет міністрів призначив очільницю Миколаївської облради та керівницю партії «Слуга народу» в регіоні Ганну Замазєєву головою Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Читайте також: