• пʼятниця

    4 жовтня, 2024

  • 15.4°
    Похмуро

    Миколаїв

  • 4 жовтня , 2024 жовтня

  • Миколаїв • 15.4° Похмуро

Голова бюджетної комісії облради Гомерський вважає недоцільним фінансувати «Обласну варту» з бюджету Миколаївщини

Депутат від «Слуги народу», голова бюджетної комісії облради Віталій Гомерський вважає, що обов’язки з фінансування комунального підприємства «Миколаївська обласна варта» повинне у більшій мірі взяти на себе місто.

Таку думку він висловив під час сесії облради 9 березня, пишуть «НикВести».

Як повідомлялося раніше, облрада збільшила статутний капітал «Миколаївської обласної варти» до 23,2 мільйонів гривень, виділивши ці кошти з бюджету.

Віталій Гомерський під час обговорення на сесії відзначив, що в області створено більше 40 підрозділів добровольчих формувань, які беруть участь у бойових діях, охороні блокпостів, перебувають безпосередньо на лінії зіткнення. За його словами, наприклад, лише Баштанський район допомагали захищати близько 600 добровольців.

— Загалом на території ввіреного мені Баштанського району, в наших підрозділах було близько 600 добровольців, які здійснювали патрулювання, чергування на блокпостах, брали участь безпосередньо у бойових діях, — нагадав він.

Віталій Гомерський брав участь у формуванні оборони Баштанщини

Депутат додав, що питання про збільшення статутного капіталу підприємства не проходило через розгляд його комісії. Також він на даний момент вважає недоречним виділення коштів з обласного бюджету, оскільки, більшою мірою «Обласна варта» працює на території Миколаєва.

— Просто на мою комісію бюджетну не винесено було це питання. І я не можу реагувати зараз адекватно, розуміючи, що бюджет міста Миколаєва у відсотковому відношенні більше за бюджет області. Бюджет міста може дозволити собі фінансування комунального підприємства, яке здійснює свою діяльність в межах самого міста, — сказав Віталій Гомерський.

Депутат підкреслив, що підтримує у цілому роботу підприємства, однак вважає, що директор мав прийти на засідання бюджетної комісії та обговорити з її членами питання виділення такої суми.

— Розумієте, як би ви, Дмитрович (Микола Кукуруза, директор КП, — прим.), вийшли з пропозицією. Тобто ми як депутатський корпус бачили, наскільки правильно ми використовуємо кошти платників податків. А ці податки нам зараз важко даються, адже фактично весь бюджет виконується за рахунок сплати ПДФО військовослужбовцями. Я якби підтримую цю позицію, якщо у нашого комунального підприємства «Обласна варта» є плани по розбудові, це дуже добре. Однак сама процедурність розширення повноважень, збільшення фінансування… потрібно було зробити це розумно і правильно. Направити на комісію, ми б це розглянули і зараз би не виникало додаткових питань, — сказав Віталій Гомерський.

Нагадаємо, що голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім наказав створити «Обласну варту» — народну дружину для охорони громадського порядку у перші дні повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, минулого року Віталій Гомерський розповів про бій за Баштанку Миколаївської області, який відбувся на початку березня 2022. Тоді колона ворожої техніки намагалася зайти до міста.

Читайте також: