• четвер

    19 вересня, 2024

  • 19.9°
    Переважно ясно

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 19.9° Переважно ясно

У Петербурзі в кафе пролунав вибух: загинув російський пропагандист Татарський

Російський військовий пропагандист Владлен Татарський

Сьогодні ввечері, 2 квітня, в російському Санкт-Петербурзі в кафе пролунав вибух. Росіяни повідомляють про загибель колаборанта та пропагандиста Владлена Татарського. 

Інформацію про його загибель вже офіційно підтвердило МВС РФ.

Вибух пролунав у кафе, яке належить засновнику терористичної ПВК «Вагнер». Кожні вихідні там збирається пропагандистський клуб «Кібер Z фронт». Саме там сьогодні проходив «творчий вечір» російського пропагандиста. 

Як повідомляють очевидці, на вечорі було багато гостей. У мережі повідомили про 1 загиблого та 16 поранених.

Російські ЗМІ повідомляють, що у кафе ніхто відвідувачів не перевіряв. За їхніми даними, вибухівку буцімто пронесла дівчина у статуетці, яку вона подарувала Владлену Татарському.

Так званий воєнкор Владлен Татарський, справжнє ім'я якого Максим Фомін, був родом з Макіївки Донецької області. З 2011 року він перебував у в'язниці Горлівки за грабіж, але після російського вторгнення у 2014 році втік і почав воювати у складі російських бойовиків проти України. З початком повномасштабної війни колаборант став «воєнкором» і закликав росію вбивати якомога більше українців, вчиняти геноцид та насильство.

Раніше російські пропагандисти 9 листопада повідомили про смерть Кирила Стремоусова. Деякі російські телеграм-канали написали, що він загинув у ДТП біля Генічеська.

Читайте також: